Little chef

Help je graag papa of mama mee bij het koken? Speel je graag restaurantje? Wil je meer te weten komen over hoe ijs en andere lekkernijen gemaakt worden? Dan is dit kamp zeker iets voor jou! 


Tijdens dit kamp hoef je geen lunchpakket van thuis mee te brengen. Iedere voormiddag steken we de handen uit de mouwen en maken we samen een heerlijke lunch die we 's middags samen opeten. En ook een dessertje zoals een zelfgemaakt ijsje mag er wel een keertje bij. Mmmm njammie! We ontdekken hoe mensen eten en koken in verschillende landen en culturen. We passeren onder andere in Italië, Griekenland en Mexico. 


Op dit kamp gaan we bakken en braden, mixen en kneden, fileren en dresseren! We gaan dagelijks kokerellen, maar doen ook nog heel wat andere leuke dingen. Zo bouwen we zelf ons restaurantje, knutselen een uithangbord en menukaart, oefenen onze skills als kelner in een estafette (mét vol dienblad!), leren in sneltempo een tafel dekken en versieren en leren hoe je je gasten ontvangt. Een echte chef heeft een koksmuts, dus die gaan we zelf knutselen.


We gaan ook een dagje op uitstap. We mogen achter de schermen piepen van een écht ijsatelier. Wist jij al hoe pistache- of speculoosijs gemaakt wordt? We ontdekken van op de eerste rij hoe de ijsjes van de ijskar, frisco's, ijstaarten, ... gemaakt worden. En wie weet mogen we ook eens proeven!


En als kers op de taart sluiten we de week af met een speciale ceremonie waarop je je diploma tot chef mag ontvangen. Een onvergetelijk kamp voor lekkerbekken!

Wanneer? Maandag 3 april tot vrijdag 7 april 2023


Voor wie? Voor kinderen van het eerste tot zesde leerjaar. Afhankelijk van de inschrijvingen splitsen we op in een groepje met de jongste kinderen en een groepje met de oudste kinderen.


Waar? Basisschool De Wijze Eik Casierlaan (Amand Casier de ter Bekenlaan 26, 9030 Mariakerke)


Deelnameprijs?

165 euro voor vijf dagen kamp of 35 euro per dag.

Hierin zitten inbegrepen: activiteiten, materialen, ingrediënten, dagelijkse lunch*, daguitstap, rondleiding en workshop in ijsatelier, begeleiding, voor- en naopvang, verzekering, dagelijks stuk fruit als vieruurtje, water gedurende de hele dag, 21% BTW.


*Op dit kamp hoeft je kind geen middageten en vieruurtje mee te brengen. We maken dit zelf klaar.


Hoe ziet zo een kampdag er uit?

  • 8u – 9u: vooropvang
  • 9u – 12u: activiteiten
  • 12u – 13u: lunch en vrij spel
  • 13u - 16u: activiteiten
  • 16u – 17u30: naopvang