Op expeditie in Jungletopia

Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur in de jungle? Hou je van knutselen, dieren, de natuur en deins je niet terug voor een uitdaging? Zou je graag eens varen op het water?


Ga dan mee met Joanna op expeditie naar het onbewoond eiland Jungletopia! Joanna onderzoekt de dieren op dit eiland en kan wel wat extra hulp gebruiken voor haar expeditie die gepland staat tijdens de paasvakantie. 


Op het eiland Jungletopia leven allerlei kleurrijke en bijzondere jungledieren. Joanna onderzoekt hoe deze dieren samenleven. We maken kennis met een toekan, schildpad, aap, alligator,… Samen met deze dieren en onze gids Joanna leren we de jungle veilig doorkruisen door te oefenen met een uitdagend parcours vol trampolines, klimrekken, lianen en plofmatten. Bij mooi weer gaan we ook op expeditie op het water! Dan duiken we per twee een kajak in en ontdekken we hoe mooi de natuur is van op het water.*


Daarnaast knutselen we er op los! We knutselen zelf een jungledier, een speciale verrekijker, een jungle-armbandje met magische krachten, … Bovendien trekken we er ook een dagje op uit. Waar we exact naartoe gaan kunnen we nog niet verklappen, maar we ontdekken er alleszins veel over de natuur (en meer specifiek over de zeewereld en -dieren!).


Een week boordevol knutselen, spelletjes, een namiddag kajakken, de natuur verkennen en een keileuke daguitstap.


*Het kajakken is voorzien op de Leie in Drongen. Het gaat om een initiatie kajakken. We maken geen verre tocht, maar laten de kinderen rustig kennismaken met het kajakken. Voor alle kinderen is er een zwemvest voorzien en er gaat extra begeleiding mee. De kinderen zitten per twee in een kajak. We organiseren deze activiteit bij Kajakcompany (zie www.kajakcompany.be/drongen). Bij slecht weer gaat het kajakken niet door.

Wanneer? Dinsdag 11 april tot vrijdag 14 april 2023 (geen kamp op Paasmaandag)


Voor wie? Voor kinderen van het eerste tot zesde leerjaar. Afhankelijk van de inschrijvingen splitsen we op in een groepje met de jongste kinderen en een groepje met de oudste kinderen.


Waar? Basisschool De Mijlpaal Drongen (Groenewandeling 80, 9031 Drongen)


Deelnameprijs?

130 euro voor vier dagen kamp of 35 euro per dag.

Hierin zitten inbegrepen: activiteiten, materialen, daguitstap, initiatie kajakken, begeleiding, voor- en naopvang, verzekering, dagelijks stuk fruit als vieruurtje, water gedurende de hele dag, 21% BTW.


Hoe ziet zo een kampdag er uit?

  • 8u – 9u: vooropvang
  • 9u – 12u: activiteiten
  • 12u – 13u: lunch en vrij spel
  • 13u - 16u: activiteiten
  • 16u – 17u30: naopvang