Op ruimtereis met Rikkie Raket

Rikkie Raket is op zoek naar astronauten om mee te gaan op reis doorheen de ruimte! Heb jij zin om mee te genieten van de sterren en de planeten? Dan verwelkomt Rikkie je graag op deze speciale missie!


We bereiden ons eerst grondig voor op de ruimtereis. Rikkie helpt ons zodat we eruit zien als een echte astronaut! We knutselen alle attributen die we nodig hebben om op ruimtereis te vertrekken. Een échte astronautenhelm mag niet ontbreken. Daarnaast moeten we Rikkie ook een handje helpen bij het oplappen en repareren van zijn raket. We testen op voorhand ook al een keertje het opstijgen met de raket, we oefenen onze astronautendans en leren hoe we op een andere planeet kunnen lopen en over hindernissen klauteren. Waw, wat spannend allemaal!


En dan is het zo ver, we stijgen op in onze raket. We passeren de maan, zien heel veel glinsterende sterren en uiteindelijk landen we op planeet Mars. We ontmoeten heel lieve marsmannetjes en laten hen proeven van onze zelfgemaakte fruitsla. Vervolgens vieren we samen feest en daarna vertrekken we terug richting onze planeet: de Aarde.


Geniet mee van een magische week boordevol fantasie, toneeltjes, knutselen, spelen en ontdekken. Voor de kleuters is er na de middag steeds een rustmomentje voorzien. Kleuters kunnen dan een middagdutje doen in het rusthoekje of een boekje lezen.

Wanneer? Dinsdag 11 april tot vrijdag 14 april 2023 (geen kamp op Paasmaandag)


Voor wie? Voor kleuters van de eerste tot derde kleuterklas. Ook peuters die al naar school gaan en zindelijk zijn, zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit kamp. Afhankelijk van de inschrijvingen splitsen we op in een groepje met de jongste kindjes en een groepje met de oudste kindjes zodat we nog meer activiteiten op maat kunnen aanbieden.


Waar? Basisschool De Mijlpaal Drongen (Groenewandeling 80, 9031 Drongen)


Deelnameprijs?

130 euro voor vier dagen kamp of 35 euro per dag.

Hierin zitten inbegrepen: activiteiten, materialen, begeleiding, voor- en naopvang, verzekering, dagelijks stuk fruit als vieruurtje, water gedurende de hele dag, 21% BTW.


Hoe ziet zo een kampdag er uit?

  • 8u – 9u: vooropvang
  • 9u – 12u: activiteiten
  • 12u – 12u45: lunch
  • 12u45 - 13u30: rustmomentje voor het kleutergroepje
  • 13u30 - 16u: activiteiten
  • 16u – 17u30: naopvang