Into the wild

Trek kleren aan die tegen een stootje kunnen, neem je drinkbus mee en we gaan op stap. We trekken de natuur in, gaan op avonturentocht, leren een kaart lezen en een kompas gebruiken, bouwen kampen, leren een basis aan sjorren en ontdekken het verschil tussen allerlei planten en insecten die we op onze avonturen tegenkomen.


Een echte avonturier durft ook het water op te gaan, dus gaan we een namiddag kajakken*. Ook picknicken, knutselen met en in de natuur, zelf een henna-tattoo ontwerpen en zetten én een surprise daguitstap staan op de planning.


Dit wordt een onvergetelijke week boordevol straffe activiteiten. Op het einde van de week kan je jezelf een echte avonturier noemen!


*Het kajakken is voorzien op de Leie in Drongen. Het gaat om een initiatie kajakken. We maken geen verre tocht, maar laten de kinderen rustig kennismaken met het kajakken. Voor alle kinderen is er een zwemvest voorzien en er gaat extra begeleiding mee. De kinderen zitten per twee in een kajak. We organiseren deze activiteit in samenwerking met Kajakcompany (zie www.kajakcompany.be/drongen). Bij slecht weer gaat het kajakken niet door.

Wanneer? Maandag 10 juli tot vrijdag 14 juli 2023


Voor wie? Voor kinderen van het eerste tot zesde leerjaar. Afhankelijk van de inschrijvingen splitsen we op in een groepje met de jongste kinderen en een groepje met de oudste kinderen. Zo kunnen we de activiteiten nog meer op maat aanpassen.


Waar? Basisschool Mijlpaal Drongen (Groenewandeling 80, 9031 Drongen)


Deelnameprijs?

165 euro voor vijf dagen kamp of 35 euro per dag.

Hierin zitten inbegrepen: activiteiten, materialen, namiddag kajakken, daguitstap, begeleiding, voor- en naopvang, verzekering, dagelijks stuk fruit van boer Jan, water gedurende de hele dag, 21% BTW.


Interessant: via het ziekenfonds kan je via een tegemoetkoming een deel van het inschrijvingsgeld terug betaald krijgen + na het kamp ontvang je van BOENK een fiscaal attest. Zie hier voor meer info hieromtrent.


Hoe ziet zo een kampdag er uit?

  • 8u – 9u: vooropvang en onthaal
  • 9u – 12u: activiteiten
  • 12u – 13u: lunch en vrij spel
  • 13u - 16u: activiteiten
  • 16u – 17u30: naopvang