Fotografiekamp

Heb je zin in een creatieve week waarin je jezelf ontplooit tot een ware fotograaf? Wil je te weten komen hoe je een gekke foto maakt waarbij het lijkt alsof iemand kan vliegen? Heb je zin om échte fotografe te ontmoeten, een fotoshoot te organiseren en je helemaal uit te leven?


In een workshop met een professionele fotograaf leren we de kneepjes van het vak. We laten ons inspireren door foto’s van bekende (en onbekende) fotografen, we leren kadreren, we ontdekken de verschillende perspectieven en we ervaren hoe een beeld meer kan zeggen dan duizend woorden.


We bereiden ons voor op een fotoshoot waarin we zelf fotograaf spelen én zelf voor de lens mogen verschijnen! We bouwen zelf onze fotostudio, knutselen een decor en attributen, grimeren en verkleden ons. Tijdens de fotoshoot proberen we een paar speciale effecten uit… Een leuke daguitstap mag tijdens dit kamp niet ontbreken.


Op donderdagavond organiseren we een heuse fototentoonstelling. Alle ouders en geïnteresseerden zijn dan van harte welkom om onze foto’s te komen bewonderen en te genieten van een glaasje zelfgemaakte limonade. Op het einde van de week neem je je fotoprints mee naar huis.

Wanneer? Maandag 21 augustus tot vrijdag 25 augustus 2023


Voor wie? Voor kinderen van het eerste tot zesde leerjaar. Afhankelijk van de inschrijvingen splitsen we op in een groepje met de jongste kinderen en een groepje met de oudste kinderen.


Waar? Basisschool De Wijze Eik Mariakerke (Eeklostraat 121, 9030 Mariakerke)


Deelnameprijs?

165 euro voor vijf dagen kamp.*


Hierin zitten inbegrepen: activiteiten, materialen, workshop door professionele fotografe, ontwikkelen van foto's, daguitstap, begeleiding, voor- en naopvang, verzekering, dagelijks stuk fruit van boer Jan, water gedurende de hele dag, 21% BTW.


*Op dit kamp is inschrijven per dag niet mogelijk. We organiseren een aantal rode draad-activiteiten doorheen de week. We nodigen je dochter/zoon uit om deel te nemen aan de volledige week en de volledige fotografie-ervaring!


Interessant: via het ziekenfonds kan je via een tegemoetkoming een deel van het inschrijvingsgeld terug betaald krijgen + na het kamp ontvang je van BOENK een fiscaal attest. Zie hier voor meer info hieromtrent.


Hoe ziet zo een kampdag er uit?

  • 8u – 9u: vooropvang en onthaal
  • 9u – 12u: activiteiten
  • 12u – 13u: lunch en vrij spel
  • 13u - 16u: activiteiten
  • 16u – 17u30: naopvang