Little Italy

Ciao a tutti! Alessandro en Sofia zijn deze week onze gidsen in het land van de pizza en de pasta! Ze verklappen ons stiekem een paar oude familierecepten… Shhht, niet verklappen! We steken de handen uit de mouwen en gaan zelf pizza bakken* en ijsjes maken. Alessandro en Sofia leren ons een paar woordjes Italiaans. Wedden dat je tegen het einde van de week hallo en bedankt kan zeggen in het Italiaans? Italië staat ook bekend om zijn rijke kunst en cultuur. We ontdekken de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci en schilderen zelf onze eigen variant op dit bekend schilderij. We gaan ook met klei aan de slag. Met inspiratie van de beelden van Michelangelo boetseren we onze eigen sculpturen. Daarnaast knutselen we ook onze eigen mini-vespa!


Bambini attenti! We ontvangen een mysterieuze brief. De maffia is ons op het spoor. Alessandro en Sofia leiden ons langs een alternatieve route vol hindernissen en valkuilen zodat we de maffia kunnen ontwijken. Wat spannend!


Een gezellige week met koken, schilderen, boetseren, knutselen, een hindernissenparcours, zoektocht, (water)spelletjes, een daguitstap en heel veel plezier. Dat is Little Italy!


* Op dinsdag hoef je geen lunchpakket mee te nemen, want dinsdag = pizzadag! We maken zelf pizza en eten die 's middags samen op.

Wanneer? Maandag 3 juli tot vrijdag 7 juli 2023


Voor wie? Voor kinderen van het eerste tot zesde leerjaar. Afhankelijk van de inschrijvingen splitsen we op in een groepje met de jongste kinderen en een groepje met de oudste kinderen. Zo kunnen we de activiteiten nog meer op maat aanpassen.


Waar? Basisschool Mijlpaal Drongen (Groenewandeling 80, 9031 Drongen)


Deelnameprijs?

165 euro voor vijf dagen kamp of 35 euro per dag.

Hierin zitten inbegrepen: activiteiten, materialen, ingrediënten, lunch op dinsdag, daguitstap, begeleiding, voor- en naopvang, verzekering, dagelijks stuk fruit van boer Jan, water gedurende de hele dag, 21% BTW.


Interessant: via het ziekenfonds kan je via een tegemoetkoming een deel van het inschrijvingsgeld terug betaald krijgen + na het kamp ontvang je van BOENK een fiscaal attest. Zie hier voor meer info hieromtrent.


Hoe ziet zo een kampdag er uit?

  • 8u – 9u: vooropvang en onthaal
  • 9u – 12u: activiteiten
  • 12u – 13u: lunch en vrij spel
  • 13u - 16u: activiteiten
  • 16u – 17u30: naopvang