Originele thema's

Ieder kamp draait rond een origineel thema en heeft een gevarieerd programma boordevol muzische activiteiten, verhalen, spel en beweging. Genieten van de magie van ‘het creëren’, de fantasie de vrije loop laten, zich helemaal uitleven in een spannend spel, uitkijken naar het dagelijks voorleesmoment of een nieuwe ontdekking doen. We zetten in op veel inkleding, een thema dat écht leeft en out-of-the-box activiteiten.

Wanneer het thema zich er toe leent, organiseren we een toonmoment voor de ouders. Voor de kinderen vanaf 6 jaar staat er steeds een daguitstap op de planning. Want we trekken er ook graag eens op uit!

Kleine groepjes

Voor de kleuters hanteren we een maximum van 14 kinderen per groep. Voor de kinderen vanaf het eerste leerjaar ligt het maximum op 16 kinderen per groep. Een klein groepje biedt begeleiders de mogelijkheid om veel nabijheid en geborgenheid te bieden aan alle kinderen en iedereen echt te leren kennen. Kinderen vinden hierdoor vaak sneller hun draai!

Het merendeel van de activiteiten gaan door in deze kleine groep. ‘s Morgens en ‘s avonds is er opvang en dan zitten de kinderen samen. Om 9u gaan we van start met het gezamenlijk startmoment met de kampdans. Daarna gaat iedereen in zijn klein groepje aan de slag met de activiteiten.

Inschrijven per dag of per week

Soms heb je niet voor de hele week een kamp nodig of misschien is er een vaste oppasdag bij de grootouders die je graag wil behouden?

We werken met een flexibel systeem van inschrijven. Je kan er voor kiezen je kind in te schrijven voor het volledige kamp of je kan inschrijven per dag.

Op deze manier proberen we nog meer tegemoet te komen aan de noden van gezinnen.

Straffe begeleiders

Ieder groepje heeft één vaste begeleider, een vertrouwd gezicht de hele week lang. Zo voelen kinderen zich snel thuis bij BOENK! Overkoepelend is er steeds is er een kampverantwoordelijke en vliegende begeleider die extra ondersteunt.

Begeleiders bij BOENK! hebben ervaring in de begeleiding van kleuters of kinderen. Velen van hen zijn student lerarenopleiding, orthopedagogie, sociaal werk, … en hebben reeds ervaring vanuit hun stages of een hobby.

We zorgen er voor dat we onze begeleiders en kampverantwoordelijken goed voorbereiden op een kamp. Zo is er een stevig uitgewerkt draaiboek voor ieder kamp, organiseren we een kick-off en briefing met alle teams en zetten we ook in op vorming.

Zorg voor de planeet

Met doordachte keuzes rond duurzaamheid en ecologie zet BOENK! zich in voor een groenere planeet. We dragen zorg voor elkaar en onze omgeving en willen kinderen hierrond stimuleren. Zo kopen we bv. vieruurtjes aan bij de lokale fruitboer, gaan aan de slag met recupmaterialen en drinken we kraantjeswater uit onze drinkfles.

Maar ook bij het plannen van de activiteiten denken we na hoe we bewustzijn hierrond kunnen stimuleren. Bv. kledij of stof kopen in de kringloopwinkel en hiermee verkleedkleren maken, of een kajaktocht waarbij we zwerfvuil uit het water vissen (i.s.m. DOKano vzw), met het openbaar vervoer op uitstap, een Mundo-activiteit, …

Fruit als vieruurtje

Tussen het ravotten en spelen door maken we graag tijd voor een fruitmoment. Samen in onze groep eten we ons stuk fruit van de dag op. Maar ook een lekkere fruitsalade, smoothie of fruitsaté maken (en dan opeten!) staat zeker eens op het programma.

We kiezen er voor om iedere dag een stuk fruit als vieruurtje te voorzien voor alle kinderen. We vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan gezonde voeding en kinderen te stimuleren fruit te eten. Dit is een vaste waarde bij BOENK!

Boer Jan uit Drongen is onze vaste partner voor de aankoop van vers fruit.