Kinderen lager


Hoe ziet zo een kampdag er uit voor kinderen van het lager?

  • 8u – 9u: vooropvang en onthaal ouders
  • 9u – 12u: activiteiten
  • 12u – 13u: lunch en vrij spel 
  • 13u - 16u: activiteiten + vieruurtje
  • 16u – 17u30: naopvang


In de voor- en namiddag is er telkens nog een korte pauze voorzien met buiten spelen. BOENK! voorziet voor ieder kind een dagelijks stuk fruit als vieruurtje.


Hoe ziet een kamp voor kinderen van het lager er uit?

Binnen het kleine groepje gaan we differentiëren. Op die manier zijn de activiteiten enerzijds haalbaar en anderzijds voldoende uitdagend voor alle kinderen. Door de kampen te organiseren in kleine groepjes kunnen we ervoor zorgen dat we voldoende aandacht besteden aan alle kinderen, ze zich snel op hun gemak voelen en de begeleiders ruimte hebben om in te spelen op de kinderen. Zo kunnen we ook kiezen voor out-of-the box activiteiten die net dat tikkeltje meer hebben! Ieder groepje heeft een vaste begeleider voor de volledige week. Dit is iemand die reeds ervaring heeft in de begeleiding van kinderen. Er is steeds een extra 'vliegende' begeleider aanwezig om extra te helpen.


We werken voor de kinderen van het lager met een herkenbare dagstructuur. Hierin komen een aantal vaste ankermomenten terug (zoals de kring en het voorleesmoment).

vooropvang - start kamp met kampdans/kring - toneeltje in thema - activiteiten - middageten - vrij spel - start met kampdans/kring - voorleesmoment - activiteiten - vieruurtje - einde kamp - naopvang.